keskiviikko 1. elokuuta 2018

1.8. Ylikulutuspäivä on täällä

Niin sitä on taas tullut maailman ylikulutuspäivä vastaan ja loppuvuosi eletäänkin taas velaksi. Luonnonvarat yhdistettynä velkaan ei olekaan kovin hyvä yhdistelmä. Mietin aamulla töihin lähtiessäni kuinka paljon sitä onkaan kaikkea turhaa kaapeissa ja hyllyissä ja kuinka niissä on kiinni luonnonvaroja ja materiaaleja. Juuri siksi tavaroiden roskiin heittäminen sotii ajatusmaailmaani vastaan. Ja sitten huomaan seuraavassa hetkessä kuinka mietin että olisipa kiva ostaa uudet kengät, kuinka ne piristäisivätkään päivää... Ja huomaan kuinka joskus sitä vain kaipaa jotain uutta vaikka onkin kaapit väärällään kaikenlaista.

Ostaminen tuo hetkellisen hyvänolon ja toisista asioista tulee pidemmäksikin aikaa hyvä mieli. Totuus on kuitenkin se, että suurimman osan ostamista tavaroista sitä vain unohtaa. Ja meistä jokainen tietää taatusti ainakin yhden sellaisen tyypin jolla on vaatekaapissa pitämättömiä vaatteita joissa on hintalaput tallella.

Heinäkuun saldo oli seuraavanlainen:
Käytettyjä tavaroita
- kasvovesi
- tyynyliina
- hiuspuuteria x 2
- kosteuttava tehohoito kasvoille
- sandaalit (koira söi)
- meikkivoide

Saldo 7.

Ostettuja tuotteita
- hiuspuuteri x 3, joo oli tarjouksessa
- puuteri x 2, tarjous
- meikkivoide
- shampoo
- hoitoaine

Saldo 8. Eli ollaan miinuksella 9 tavaran verran.
Nyt hyvä nainen ryhdistäydy, kuluttaminen pitää markkinatalouden pyörät pyörimässä mutta maailmaa sillä ei kyllä näin pelasteta.

Sisäinen hamsterini on muuten säilönyt miehen "vähän käytettyjä" pattereita keittiön kaappiin, joista sitten etsitään toimivia seinäkelloihin tai telkkarin kapulaan. Onneksi meillä on taloyhtiössä myös pönttö paristoille jonne loppuun käytetyt pääsevät viimeiselle matkalleen.
Tässä 3 vuotta vanhat sandaalit, jotka kokivat koiran pienen käsittelyn eräänä yönä... Näistä ei saanut kyllä enää kävelykelpoisia edes Jeesus teipillä 😂😂

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti